Hieronder ziet u een greep uit ruimtelijk werk van Dik Kusters. Ieder beeld is doorweven met metaforen, en Dik is meer dan bereid deze nader toe te lichten. Een deel van deze toelichting vindt u op deze site.

Neem contact op voor meer details. Dik werkt ook in opdracht, en sommige van de hieronder getoonde werken zijn als zodanig gemaakt.

Tijd en evenwichtjpgTijd en Evenwicht

Vrijheid 5 mei expo kerk Heesselt 2021

Kk naor ou gejpgKäk naor ou ège.

vrijheidjpgmony makes the word go roundJPG"Money makes the world go round"
"Opgesloten gedachten"


2019-06-09 180826jpg"De water spieghel "

Ode aan de Linge 2020

Aan het oog onttrokken

Varkens nek gewricht.

Polystyreen, papier maché en verf

De Slacht

In de dorpen waar ik ben opgegroeid hield men in mijn jeugd vaak één of twee varkens in een schuurtje achter het huis. In november wrd dan huis aan huis geslacht door de plaatselijke slager. Na de slacht verdwenen de botten en resten op de mestvaalt. Uit die mestvaalt werd in de herfst de moestuin gemest. Bij het omspitten van mijn moestuin, jaren later vind ik deze botten terug. 

De slacht aan het oog onttrokken. We willen vlees maar geen bloed zien. Zo iets als....... wel vlinders en geen rupsen.Aandacht en Ambitie


Ruimtelijk werk in brons

Dit beeld is gemaakt in opdracht van het ROC in Tiel.
Als afscheidsgeschenk heeft voorzitter van de raad van bestuur van het "ROC Rivor" een beeld aangeboden aan de school met als titel "Aandacht en Ambitie".
Het beeld is in brons gegoten, 1.50 meter hoog, 1 meter lang en 70 cm breed.
Het beeld vertegenwoordigt een aantal uitspraken en beeldvormen rond leren en scholing, in samenhang met uitstroom naar het bedrijfsleven en zijn omgeving.  

En de heer die kiest een vrouw

In samenwerking met Marlene Thijssen heeft Dik in opdracht van Kunstenaarsvereniging "Werkplek" een ruimtelijk concept gecreëerd. De vormgeving is van Dik Kusters, kleurenconcept is van Marlene Thijssen
"Uit de kast"