HoriZon Cees de Wind 70 x 90jpg

Alles van waarde is weerloos. (Lucebert "de zeer oude zingt")

Een kwetsbaar landschap is weerloos tegen bulldozers.

Als geboren en getogen Betuwenaar werd ik al snel aangetrokken door de schoonheid van het landschap. In mijn jeugd zag ik de uiterlijke schoonheid niet, dat hoorde er gewoon bij. Gras was gras en een boom was om in te klimmen. Het was vooral de enorme speeltuin waar ik mezelf na schooltijd kon vermaken. Een gebruiksobject dus. Struinen door de zompige klei, eendeneieren zoeken, vissen, zwemmen in de Kil bij Ophemert. Het kon niet op en het zou altijd zo blijven... Later, na mijn opleiding aan de kunstacademie kwam de waardering voor de schoonheid van het landschap.
Hoge luchten en een lage horizon kenmerken het rivierlandschap. Het landschap veranderd met rasse schreden. De natuur wordt terug gebulldozerd. Aan de lucht valt niet veel te veranderen ware het niet dat ook vervuiling kleur geeft aan onze luchten. Het landschap wordt op een bijzondere manier teruggegeven aan de natuur. Met bulldozers wel te verstaan. Met liefde leg ik de laatste resten van mijn Waallandschap vast. De keuterboeren cultuur verdwijnt voor eeuwig.

IWS

Dik is bestuurslid van IWS Holland (International Watercolor Society)

De International Watercolor Society is een non-profit organisatie die bestaat uit kunstenaars die de liefde met elkaar delen voor een van de oudste en meest diepgewortelde schilder technieken in de wereld.
De visie van IWS: De kunst van het aquarelleren wereldwijd promoten door kunstenaars die deze techniek beoefenen met elkaar in contact te brengen d.m.v. aquarelfestivals en exposities en via sociale media, als Facebook.
Zo’n 60 landen, verdeeld over alle werelddelen, hebben hun eigen IWS opgericht en vertegenwoordigen hiermee honderden aquarellisten

htps://www.iwsholland.nl

 " Werkplek " 

De meeste leden wonen en werken in het Gelders Rivierengebied. Verder zijn er kunstenaars uit een viertal andere provincies bij ons aangesloten. Wat ons als vereniging verbindt is de passie voor kunst in welke vorm dan ook en het streven naar persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit.

https://www.kvwerkplek.nl

"Waard-Art"
Waard-Art biedt de inwoners en de bezoekers van de regio de gelegenheid om de ateliers van de deelnemende kunstenaars te bezoeken. Door te zien hoe de creatieve processen werken en vragen te stellen aan de kunstenaars hopen we dat je met nog meer plezier naar hun werk kijkt. En wie weet inspireert het je om een kunstwerk aan te schaffen.

https://waardart.nl/